• Festival

imperialstateelectric_accessrock_getawayrockfestival_tottie_13

9/8-2013

Getaway Rock Festival’s andra dag inleds med ett trumbeat från stora scenen som sätter tempot för Imperial State Electric’s spelning denna tidiga eftermiddag. De festivalbesökare som lyckats vakna efter gårdagens bravader har samlats framför scenen för att bevittna Nicke Andersson och hans vapendragares entré på scen. Första låten är Deja Vu från bandets första album och det är en skön start på spelningen och dagen. Det är en fröjd att se Nicke i kaptensmössa och vänstergitarr och jag börjar inse hur mycket jag egentligen saknat The Hellacopters. Imperial State Electric är ett helt okej substitut när inget annat finns att tillgå och det är definitivt sevärt.

Bandets melodiösa rock är byggd på snygga riff och trots att det är mycket gitarrbaserat med de tre Gibsongurorna framme på scenen fascineras jag av de klättrande basslingorna levererade av Dolph de Borst (Nya Zeeland). Det är jävligt kompetent och övergångarna mellan låtarna är snygga som smarta. Allra bäst är det när hela bandet till exempel i Sheltered In The Sand klämmer till i mikrofonerna och till och med trummisen sjunger bakgrundssång. Nicke Anderssons unika leadsång är som vanligt oklanderlig.

Det spelas mycket från förra årets skivsläpp Pop War, men dessa låtar vill av någon anledning inte fastna på mig och jag föredrar de från debutalbumet. Bäst idag tycker jag absolut att I’ll Let You Down och A Holiday From My Vacation är. Det enda som är riktigt synd är att de inte får spela på kvällen för en större publik.

Betyg: 7/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen finner du HÄR.