• Arrangör
  • Festival

ACCESSROCK_INFLAMES_BRAVALLA_HANNOLA_2E2A8846

27/6-2013

In Flames brukade tillhöra ett av mina favoritband och de är alltid grymma live. Jag har inte sett dem sedan Metaltown förra sommaren och traskar med lyckliga steg mot Blue Stage här på Bråvalla Festival.

Bandmedlemmarna ser ut att vara på topp idag. Framförallt frontmannen Anders Fridén och gitarristen Niclas Engelin ser ut att vara redo att leverera riktig magi ikväll. Mycket riktigt är det just det vi får. De har en gigantisk publik att jobba med och får otroligt bra respons direkt från start. Åskådarna fullkomligt älskar showen och bandet dundrar på med endast grymma låtar. De blandar friskt mellan nytt och gammalt och publiken är precis lika positivt inställda till Where The Dead Ships Dwell och Deliver Us från senaste plattan som till gamla godingarna The Hive och Cloud Connected.

Innan Ropes från senaste plattan försäkrar Anders Fridén oss om att vi minsann inte behöver vara rädda för killarna i gul väst där framme. De kommer att rädda oss när vi ramlar över kravallstaketet. Eftersom det inte är varje dag man får ”lukta på Norrköping” tycker han att vi allihop ska komma dit. Personalen får mycket riktigt jobba hårt under denna spelning. Jag, som står längst fram vid staketet noterar hur person efter person efter försök till lite crowdsurfing blir utledda av vakterna. Det är även en hel del som får komma över staketet på grund av behov av medicinsk vård. Det verkar vara jobbigt där inne i mitten…

Nu har även himlen bestämt sig för att börja gråta och regnet öser ner från molnen. Anders Fridén påpekar att vi nu står här tillsammans i regnet och jag njuter av fulla muggar. Det är otroligt mysigt och regnet stör inte speciellt mycket (förutom det som envisas med att hamna rakt in i mina ögon hela tiden, vilket förstör sikten en aning). Lyckligtvis är det varmt så man står inte och lider av kyla i alla fall. De fortsätter med Fear Is The Weakness och The Quiet Place och en circle pit bildas. Nu börjar folket vackla lite, flera stycken pallar inte trycket och vinglar ut från trängseln. Själv står jag lugnt kvar på min kant och glädjer mig åt The Mirror’s Truth och Deliver Us (sistnämnda är grymt bra live och även är en av låtarna som får absolut bäst respons av publiken).

InflamesLåten Take This Life går ut till bandet Dead Soul från Östergötland som Anders Fridén tipsar om att vi ska hålla koll på. Bandet ser ut att ha förbaskat roligt där uppe på scenen och energin är grym. Inför sista låten står Anders Fridén och tittar ut över publikhavet och njuter. Han säger att han önskar att vi alla hade kunnat känna känslan han känner just nu (som jag förmodar är fantastisk och överväldigande med tanke på den otroliga publikresponsen de fått under spelningen), tackar oss så hemskt mycket och berättar att de nu efter några till gig ska ge sig in i studion igen och kommer återkomma under 2014 med ny platta och nytt låtmaterial att ge oss på sina spelningar.

Kvällens show avslutas med My Sweet Shadow och ren och skär lycka bland alla inblandade. In Flames levererade ofantligt bra idag och det var en enda stor njutning att stå i regnet och få ta del av denna fantastiska underhållning. Tack så mycket, In Flames!

Bäst: The Quiet Place och Take This Life.

Sämst: Det hade ju kanske inte behövt regna in i mina ögon hela tiden. Eller?

Betyg: 8/10

Skribent: Tottie

Fotograf: Hannola

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.