• Festival

InFlames_GetawayRockFestival_Dave_AccessRock-1-3

In Flames avslutar torsdagen på Getaway Rock Festival med ett 90 minuters set på största scenen – och de gör det med stil. De har som vanligt en av de snyggaste ljusshowerna, komplett med pyroteknik och fyrverkerier som gör sig superbt mot den regntunga himlen. Även bandet verkar vara i bra form och drar igång spelningen med Sounds Of A Playground Fading. In Flames är definitivt bandet med de catchiga metalrefrängerna och publiken hoppar och studsar i leran från första början. Sångaren Anders Fridén uttrycker hur imponerad han är över oss ”hjältar” som stannat kvar hela dagen trots den stora mängden regn.

Det är In Flames sista Sverigespelning för det senaste albumsläppet, vilket märks på energin i låtarna från plattan. Förutom dessa spelas mycket ”från arkivet”. Spelglädjen på scen går inte att ta fel på, stränginstrumentalisterna utmanar varandra och gitarristen Niclas Engelin verkar tävla med sig själv om att göra så många djävulshorn som möjligt medan han spelar med en hand. Anders Fridéns sång låter som alltid bra och han är ödmjuk som frontman. Med ansiktet dolt under kepsen och lite återhållsamt kroppsspråk känns han aningen reserverad, men hans sång är desto större – särskilt bra är det när han ändrar rytmen i sången och dröjer med orden.

In Flames gör sitt och gör det bra, och att man sett alltihop förut verkar inte påverka publikens entusiasm. För mig blir det dock lite mycket med det långa setet och inga direkta överraskningar. In Flames gör mig inte besviken, men jag är heller inte blown away.

Betyg: 7,5/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Dave

Bilderna från spelningen finner du HÄR.