7/3-2012


Nog för att onsdagskvällarna när Club Asylum kör på Pub Anchor (det är liksom the place to be varannan onsdag) alltid brukar vara lyckade…men igår var en kväll lite utöver det vanliga.


Bandet som spelade hette In Vain och publiken som var på plats bestod inte bara av vänner och fans, utan även av de två herrarna Herman Li och Marc Hudson från självaste DragonForce!I Dj-båset stod som vanligt grabbarna Dave, Danne Hell, Fizzy och Muts och bjöd på grym musik.


Det var hyffsat mycket folk på plats redan vid 22 innan någon ens hade upptäckt att Herman Li och Marc Hudson var på plats. När detta uppmärksammades flockades folk runt omkring dem för att ställa frågor, bara säga hej eller ta bilder. Man skulle kunna tro att de skulle ta all uppmärksamhet från bandet denna kväll men så blev det faktiskt inte. Även In Vain var framme och hälsade och verkade rätt nöjda över att ha så pass välkända ikoner i publiken.


När de började spela begav sig större delen av folket fram mot scenen. De körde igång med Sober och två tjejer ställde sig längst fram och dansade och öste i takt till musiken. Kamerablixtarna smattrade och bandet såg ut att trivas på scenen. Sångaren Mattias Johansson brukar vara lite mer energisk på scenen än vad han var ikväll dock. Även fast han peppade publiken med sitt mellansnack kändes det som att ”det lilla extra” saknades.


Jag hörde flera personer säga till varandra att det är bra musik att festa till och jag kan inte göra annat än att hålla med.  För att vara så pass unga som de är gjorde de en riktigt bra spelning. När spelningen rundades av med låten Shut Up blev man verkligen taggad på att fortsätta festa. Om jag skulle sammanfatta spelningen med ett ord skulle jag helt klart välja: PARTY!


För party var det sannerligen på Pub Anchor denna afton. Efter spelningen fortsatte ölen att flöda och folket att flockas kring DragonForce-medlemmarna som fick besvara massor med frågor mellan ölklunkarna. Alla verkade trivas bra och när det var dags för stängning och alla var på topp fortfarande ville ingen gå därifrån egentligen. Tyvärr hade man inget annat val när musiken tystnade än att bege sig ut i kylan och vidare ut i natten med ett stort leende på läpparna efter en underbart rolig kväll.


Setlist

Sober
Live The Lie
Insane
Alcohole
Enjoy
E-låten
Shut Up


Bäst: Partystämningen, och självfallet att Herman Li och Marc Hudson var på plats!
Sämst: Att kvällen tog slut!
Betyg: 7/10