• Festival

 junglerot_accessrock_getawayrockfestival_tottie_11

8/8-2013

Klockan är midnatt och första dagen på årets upplaga av Getaway Rock Festival har passerat. De flesta festivalbesökare befinner sig för tillfället vid Green Stage där In Flames håller låda. Själv har jag begett mig in i gasklockan för att se death metal-bandet Jungle RotBlack Stage.

Eftersom jag inte är jättebekant med bandet sedan tidigare traskar jag dit utan större förväntningar och med kameran i högsta hugg. Större delen av denna festivals publik befinner sig som sagt vid den andra scenen, men det är ändå en hyfsat stor skara människor inne i gasklockan. Inbitna fans står längst fram och taggar till.

När Jungle Rot kliver ut på scenen levereras blytung dödsmetall från första till sista stund och det känns nästan som att man flyger bakåt av trycket där framme i fotodiket. Gitarristen Geoff Bub och sångaren Dave Matrise svingar sina ståtliga hårmanar i takt till musiken och publiken gör likadant. Dave berättar mellan låtarna att de har rest en lång väg (från Kenosha, Wisconsin) och påpekar hur roligt det är att vara här. Han tackar så mycket för att vi är på plats. Jag känner att det helt klart är vi som ska tacka dem istället.

Circlepiten pågår genom i princip hela spelningen och jag kan inte slita blicken från scenen. Detta är definitivt första dagens höjdpunkt och denna festivals bästa, nya liveupptäckt. En fruktansvärt grym spelning. Inget ont om In Flames, men ni som inte såg detta missade verkligen något.

Betyg: 9/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.