• Festival

killswitchengage_GetawayRockFestival_AccessRock_LindaFlorin-2

Killswitch Engage meddelar att de har kommit till Getaway för att dricka all öl och kissa på alla flickvänner. Dessutom bjuder de ju festivalens största scen på en spelning som får allas nackar att göra lite extra ont. Det är dock inte bara krossande headbangingvänligt, utan även storslaget melodiöst. Jesse Leach står med Adam Dutkiewicz i bakgrunden för bandets sånginsats. Djupa growl och vacker rensång blandas fritt. Hela bandet har en explosiv framtoning och trots att de spelar med en reservtrummis (eftersom Justin Foley brutit nyckelbenet) är det grymt tight och tungt.

De spelar bland annat The Hell In Me från senaste skivan Disarm The Descent och på scen skuttas och springs det runt utan uppehåll, samtidigt som Dutkiewicz bjuder på en egen liten show med sina jämfotahopp och clowniga utstrålning. Publiken är ungefär lika vild och det enda man ser på avstånd är uppsträckta, knutna nävar och i mitten en svag rörelse av den pulserande circlepiten. Jag förvånas över hur bra jag tycker sången låter, då jag inte riktigt gillar bandets rensång. Ibland är den är dock jävligt effektiv som kontrast mot de utdragna, lätt ekande growlskriken. Det är sällan man upptäcker de få toner som inte prickas in helt rätt.

Jag är inte helt såld på metalcore, men kan ändå tycka att det låter grymt bra i de snabbare partierna. Killarna i Killswitch gör dock ett sjukt snyggt framträdande och det roliga mellansnacket är ännu ett plus i kanten. Det är alltså inte min favoritspelning på festivalen, men bandet är ändå klart sevärt.

Betyg: 6/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen finner du HÄR.