• Arrangör

17/8 – 2017
Arrangör: Gröna Lund / Live Nation

Vi har alla dåliga dagar på jobbet. Sådana dagar då vi går till jobbet, gör det vi ska, men inte så mycket mer. Inte det där lilla extra som vi kanske skulle ha gjort annars. Det är mänskligt. Därför är det inte heller så konstigt att Korn har sådana dagar, trots sina många år av erfarenhet.

För tyvärr är det precis vad bandets spelning på Gröna Lund är – ytterligare en dag på jobbet. Det känns avslaget, konserten lyfter aldrig riktigt och Jonathan Davies ser mer ut att vilja bli klar med konserten än att njuta av stunden. Det dåliga ljudet hjälper inte heller till för att öka upplevelsen.

För visst kan Korn bättre än såhär? Jag har själv sett det. Till exempel vid något av gruppens besök på Metaltown, den numera insomnade festivalen i Göteborg, eller vid gruppens senaste besök i huvudstaden 2014. Men när Falling Away From Me låter sliten, Got The Life går så långsamt och Here To Stay mer visar att bandet vill raka motsatsen (alltså lämna scenen så fort som möjligt) så har Korn knappast sin bästa dag på jobbet.

Då spelar det ingen roll att Blind skapar en övertygande allsång, Coming Undone levereras i en svintung förpackning, att Jonathan Davies röst låter förvånansvärt bra eller Shoots And Ladders i vanlig ordning lämnar mig mållös. Denna kväll stämplar Korn in, arbetar sin tid och stämplar sedan ut.

Betyg: 5 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Linda Florin (se resten av bilderna från spelningen HÄR.)