• Festival

Korn_accessrock_metaltown_lindaflorin-26

6/7-2013

Det är ett oerhört fräscht Korn som står framför oss på Blood StageMetaltown denna lördagkväll. De har aldrig sett snyggare ut (inte när jag har sett dem i alla fall) och ur deras ögon lyser energi och ren och skär lycka. Korn är inget band jag sitter och lyssnar på hemma men de har helt klart min respekt. Framför allt efter ikväll.

Publiken blir helt galen när bandet kliver ut på scenen. Det blir ett sällan skådat röj från första till sista ton och även folk som står lite vid sidan av bildar egna små moshpits. Alla hänger med så gott det går i festen som pågår framför (och på) scenen. Varje låt känns tung, ösig och skitbra. Detta skriver som sagt jag, som verkligen inte har Korn som favoritband…

Helmet In The Bush, från det självbetitlade albumet som släpptes 1994, hör till en av kvällens bästa låtar tillsammans med den (i och för sig rätt uttjatade men fortfarande riktigt grymma) Freak On A Leash. Jag blir även förvånad över att jag faktiskt gillar låten Narcissistic Cannibal från senaste skivsläppet The Path Of Totality. Det här med att blanda in Skrillex i musiken har jag inte varit särskilt positivt inställd till men live fungerar låten uppenbarligen…

Jonathan Davis gör mig lite besviken på grund av bristen på kilt men säckpipan åker fram en stund i alla fall. Publiken lyder honom genast så fort han ber om händer i luften, skrik eller, som innan ”the oldie, but goodie” Y’All Want A Single, att alla ska visa fingret och skrika FUCK YOU! För övrigt är allsången och engagemanget från publiken helt superbt under denna låt.

Bandet ger verkligen allt under hela spelningen. Det headbangas, hoppas, skrattas och röjs minst lika mycket uppe på scenen som det görs bland åskådarna. Jag har aldrig sett Korn vara i så bra form förut och tiden bara flyger iväg. Plötsligt är det slut för ikväll och bandet tackar för sig och säger att de hoppas på att komma tillbaka snart. Det hoppas jag med.

Setlist:

Blind

Twist

Falling Away From Me

Dead Bodies Everywhere

Narcissistic Cannibal

Coming Undone

Did My Time

Shoots And Ladders / Somebody Someone

Helmet In The Bush

Here To Stay

Y’All Want A Single

Get Up!

Get A Life

Freak On A Leash

Bäst: Hela bandet ser så mycket snyggare, fräschare och gladare ut. Underbart att se!

Sämst: Ingen aning.

Betyg: 8/10

Skribent: Tottie

Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.