• Festival

accessrock_kreator_skogsrojet_tottie_09

26/7 – 2013

Om det fanns en tävling om vilket band på årets upplaga av Skogsröjet som kunde spela snabbast så skulle Kreator ta hem det utan minsta konkurrens. Bandet har uppenbarligen aldrig lärt sig att spela långsamt, då motorvägsfort tycks vara den enda rätta hastigheten bandet känner till.

Mille Petrozza tycks ha vässat stämbanden extra inför denna spelning, då han låter helt fantastisk. Hela bandet visar upp en energi som skulle göra många andra band gröna av avundsjuka. Trots att Kreator, likt de flesta thrash metal-band, kan bli trista att titta på, på grund av sin icke-scenshow, så är det ändå svårt att stå still och inte gunga huvudet i takt till bandets musik. Redan i inledande Phantom Antichrist får de med sig större delen av publiken, mig inräknad, och i efterföljande From Blood Into Fire så följer den Mille’s minsta lilla vinkning.

Att bandet dessutom har en djup låtskatt att gräva i är bara ett plus, särskilt då bandet väljer att plocka fram flera klassiker denna festivalsväng. Phobia låter precis så elak som man vill att den ska låta, Death To The World manglar på i ett frenetiskt tempo och i Pleasure To Kill kan jag inte längre motstå att plocka fram lufttrummorna. Men kvällens absoluta höjdpunkt är Enemy Of God, där bandet spelar ut hela sitt register på ett oklanderligt sätt.

Att översätta Skogsröjet till ”Forest Riot” kanske inte är helt språkligt korrekt. Men under ungefär 70 minuter denna fredagskväll så är det faktiskt precis vad det handlar om.

Bäst: Enemy Of God.
Sämst: De långa pauserna som uppstår mellan så gott som varje låt drar ned tempot.
Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Tottie

Bilderna från spelningen finns HÄR.