• Festival

lambofgod_dave

8/8-2013

Publiken vrålar när medlemmarna i Lamb Of God kliver ut på Getaway’s näst största scen. Första låten Desolation dånar ut över publikhavet och omfamnar obarmhärtigt alla som samlats vid Red Stage. Randy Blythe springer runt på scenen i ett galet, spastiskt rörelsemönster och gestikulerar åt publiken. Sångaren tycks besitta en röst större än han själv, men idag låter den, åtminstone till en början, något ansträngd. Ljudet på sången är inte perfekt, ljudet i allmänhet känns lite ojämnt under första halvan av speltiden. Bandet gör dock ett bra framträdande och när Randy bjuder in oss att ”Walk With Me In Hell” håller publiken på att koka över.

Lamb Of God är sjukt bra på det de gör, med supertighta markeringar och sitt karaktäristiska gitarrljud. Frontmannen hyllar de andra banden på festivalen, bland annat Cult Of Luna och In Flames. Han dedikerar Now You’ve Got Something To Die For till det sistnämnda bandet som de turnerat världen runt med. Publiken sjunger med så bra att jag ofta hör dem bättre än bandet.

Bandet gör en bra spelning, men jag blir ändå lite distraherad av att ljudet inte är så bra som jag vill att det ska vara. Lamb Of God är dock för mig ett måste att se live när chansen finns och de gör mig aldrig besviken. Det är häftigt att höra allsången och att publiken till och med är med i ”Whoever appeals to the law against his fellow man…”-talet i början på låten Omerta.

Betyg: 7/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson

Fotograf: Dave

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.