• Festival

Lillasyster_Skogsrojet_Dave_AccessRock-1-23

27/7 – 2013

Lillasyster har fått uppgiften att avsluta årets upplaga av Skogsröjet. Det är svårt att tro att bandet har hållit på sedan 2006 och bandets tredje skiva, lämpligt nog betitlad 3, släpptes förra året. Bandet har lyckats träffa rätt med singel efter singel och fått flitig rotation på rockradiostationer i landet.

Total Panik inleder spelningen och låtens titel beskriver bäst den stämning som råder på scen. Även de främre raderna i publiken är med på noterna och hoppar och gungar bäst de kan i takt med musiken. När Total Panik flyter ihop med en fradgatuggande version av LOK-låten Lokpest så sätter bandet ribban högt för sig själva. För även om efterföljande Kräkas och Så Jävla Bra låter riktigt tunga så kommer spelningen egentligen aldrig upp i samma klass som under de inledande låtarna.

Sångaren Martin Westerstrand gör en strålande insats. Det märks på honom att han menar varenda ord han spottar ur sin rappa käft. Med en rejäl dos bitterhet och en lika stor dos ärlighet så känns det som att hans röst och ord stundtals greppar ett stadigt grepp om min hals och inte släpper förrän han har fått ur sig vad han behöver få sagt.

Bandet lyckas dessutom bjuda på en Rihanna-cover i form av Umbrella, som går väl hos publiken. Ännu bättre funkar den avskalade versionen Nu Har Jag Fått Nog som bjuder på en imponerande allsång. En ursinnig version på klassiska Lok Står När De Andra Faller och en tung version på Berätta Det För Lina, där stryptaget känns lite extra mycket, avslutar imponerande spelning av ett av Sveriges mest underskattade band.

Bäst: Lokpest är så jävla intensiv.
Sämst: Att de bara spelar 45 minuter.
Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Dave

Bilderna från spelningen hittar du HÄR.

Setlist:
Total Panik
Lokpest
Kräkas
Så jävla bra
Nu har jag fått nog
Hårdrock
Umbrella
LOK står när de andra faller
Berätta det för Lina