• Festival

Lordi_Skogsrojet_Dave_AccessRock-1-6

26/7 – 2013

Ta det bästa ur en monster-metalshow och slå ihop det med Bolibompa så får du de finska monsterrockarna i Lordi. Visst känns det aningen surrealistiskt att se dessa jättar framför sig på scen, särskilt då scenen är så pass liten att medlemmarna knappt får plats på den i sina enorma dräkter.

Showen är stundtals riktigt underhållande, även om den många gånger balanserar på gränsen till att bli löjlig. Som i Who’s Your Daddy? där frontmannen plockar upp ett jättestort plastgevär och sprutar något så läskigt som skum över den främre raden. Eller som i I’m the Best då samma person klär ut sig till balens drottning. Visst kan det verka barnsligt, men det har också sin charm. Lordi bjuder på en annorlunda show i en hårdrocksvärld där image och scenshow ofta ses som något förlegat. Det gäller dock bara att ibland kunna tänka bort den musikaliska delen.

För de musikaliska dalarna är fler än topparna. The Riff visar varför låten heter som den heter, då den är extremt medryckande. Tyvärr är den tillsammans med Devil Is A Loser också de enda låtarna som låter riktigt bra. Fast publiken hjälper givetvis till att ta Hard Rock Hallelujah i mål, en låt som många i publiken har ropat efter redan efter tredje låten. Det säger en hel del om vilken typ av publik som bevittnade denna spelning.

Bäst: Showen.
Sämst: När Lordi försöker sig på tonerna i det högre registret. Usch.
Betyg: 5 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Dave 

Bilderna från spelningen hittar du HÄR.