• Festival

 

 

 

 

 

 

 

 

6/7-2012

Ministry spelade på Blue Stage på fredagen, den näst största scenen på årets upplaga av Getaway Rock Festival. Det verkar vara ordentlig fest på scenen eftersom sångaren Al Jourgensen sveper öl efter öl mellan låtarna. Hans scennärvaro är fantastisk och det är väldigt underhållande att bara titta på hur han rör sig.

Ljudet är lite skrälligt om man inte står på rätt ställe, annars är det lugnt (jag provade mig fram lite). Trots att publiken inte är så stor (har alla börjat köa till Manowar redan eller?) så är det riktigt ösigt. Jag vet inte om det är allt kaffe eller den tunga, snabba, industriella hårdrocken som gör att jag har så svårt att stå still.

De kör 99 Percenters och trummisen Aaron Rossi bankar skiten ur trummorna. Basen är på hög volym, vilket jag verkligen uppskattar. Även fast Al Jourgensen glatt pratar om att ”Sweden is rocking this time, it doesn’t get any better than this” mellan låtarna upplever jag snarare det som att publiken är lite gles. Många kommer och går men inte lika många stannar kvar under hela spelningen. De riktiga fansen är dock på plats och röjer ordentligt.

Al Jourgensen fortsätter att svepa öl och dominera på scenen. De kör nya låten Relapse från skivan med samma namn som släpptes i år och den uppskattas av publiken. När nästan en timme har gått säger Al Jourgensen att de nu måste köra sista låten (”too bad we have a curfew, otherwise we would have played all night if you wanted us to”) och Thieves får igång publiken ordentligt här på slutet.

Återigen vill jag tacka Getaway Rock Festival för den perfekta ljudvolymen. Jag går från spelningen med basen fortfarande dunkande i bröstet och lock för öronen (som man ska ha om man är oansvarig och inte använder öronproppar).

Bäst: Al Jourgensens scennärvaro.

Sämst: De extremt berusade karlarna som kommer fram och vill läsa mina anteckningar och ta på mitt hår hela tiden…

Betyg: 8/10