• Festival

Mustasch_SabatonOpenAir_Rockstad_Tottie_AccessRock-1-18

16/8-2013

Mustasch kliver ut på Main Stage Sabaton Open Air inför en jublande skara människor. Det har endast gått några veckor sedan jag senast såg dem på Metaltown i Göteborg och tyckte att de var lite småtråkiga att titta på.

”I Falun kan ingen höra dig skrika!” vrålar frontmannen Ralf Gyllenhammar ut från scenen. Han är på gott humör ikväll och pratar mycket om Falun. Vi får lära oss att här dricker man bara busgroggar, äter snus och falukorv till frukost, till exempel. Efter tre låtar när fotograferna är på väg ut från diket säger han att vi ska stanna kvar och fota honom mer. ”Skit i securityn, ni får vara kvar hur länge ni vill!”

Trots att de spelar i en och en halv timme och det har börjat regna är publiken med på noterna hela tiden. De är uppenbarligen vakna också eftersom någon rättar Ralf och ropar att vi är Falun när ”Moooooooora!” ropas ut från scenen.

Det känns som ett snäppet busigare Mustasch ikväll, än vad det var på Metaltown. Det är en underhållande och skämtsam spelning och ljudet på denna scen låter betydligt bättre nu än vad det gjorde under gårdagen. En och en halv timme bara flyger förbi och plötsligt står man där och lyssnar på Whitney Houston’s version av låten I Will Always Love You igen. Dock nöjdare nu än förra gången, trots avsaknaden av Mikkey Dee’s inhopp på trummor.

Betyg: 8/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.