• Festival

Naglfar_accessrock_metaltown_lindaflorin

6/7 -13

Det melodiska black metalbandet Naglfar går på Close-Up StageMetaltown och äger den från första stund. Medlemmarna kliver längst ut på scenen och stirrar publiken i ögonen med onda, maniska blickar innan de drar igång första låten Pale Horse.

Det är ett intensivt set och knappt någon paus mellan låtarna. Stränginstrumentalisterna står rakryggade och hamrar på sina respektive instrument, Kristoffer ”Wrath” Olivius vrålar lungorna ur sig till stroboskopiskt blinkande ljus. Det här är black metal precis så som jag vill ha den; inget överdrivet tempo, och med mörka melodier och tunga rytmer.

Wrath undrar ”Var är ni?!” och kräver interaktion med publiken under I Am Vengeance. Djävulshorn sträcks lydigt mot tälttaket. Spoken Words Of Venom dedikeras till alla Göteborgare i publiken och jag kan inte låta bli att vråla med när bandet spelar Bring Out Your Dead. Gitarrhalsar riktas mot oss som vapen, och svartmålade ögon stirrar så att det ser ut som att de ska ramla ur sina hålor. Publiken som vid spelningens början inte var väldigt stor växer under tiden och fyller nästan hela tältet.

Det är på alla sätt en grym spelning, och jag är bara tvungen att stanna och höra avslutande Harvest, trots att jag egentligen skulle sprungit iväg tidigare för att recensera en annan spelning. Det här är nog dock det bästa jag sett på festivalen hittills, så det gör absolut ingenting att missa något annat.

Betyg: 9/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson

Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen hittar du HÄR.