• Arrangör

Nale_Hannola_AccessRock_HBJ_2E2A9673

 

11/4 – 2015

Trots att bandet ännu inte nått ut till en bredare skara så har Nale ändå byggt upp ett gott rykte om sig. Med all rätt. Det finns få svenska band som kan tänka mig att se live lika ofta som jag vill se Nale. Det är inte bara den tunga, svängiga musiken som tilltalar mig utan även bandets känslofyllda uttryck på scen. Varenda medlem lever sig in i musiken som om det vore på liv och död.

När bandet denna kväll spelar på Harry B James möts man av en oförtjänt liten publik. Hade folk haft vett i skallen så skulle stället vara fyllt denna afton. Detta hindrar dock inte bandet från att ge allt man är värda och bjuda på en underhållande show. Musiken låter tyngre än vanligt och det känns dessutom som att musiken svänger lite mer än vanligt. Om flera av konsertens besökare vaknar upp med ömma nackar idag så har de Nale att skylla på.

Att frontmannen Mathias Blom tycks vara skapad för att leda orkestrar av den här kalibern gör att bandet sticker ut rejält från mängden. Att han dessutom backas upp av extremt kompetenta musiker, där särskilt trummisen Anders Ljungs insatser denna kväll bör lyftas, gör att Nale blir ett band som går att lita på. När man även kan stödja sig mot monumentala låtar som Basher, The Fun In Funeral och Love.Lust.Pain, som borde vara givna världshits, så är det omöjligt att misslyckas.

Om det finns någon som helst logik i musikvärlden så är Nale nästa stora grej. Men logik är inte musikvärldens starka sida.

Betyg: 9 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Hannola. (se mer bilder från spelningen här.)