• Festival

nickeborghomeland_accessrock_tottie4

8/6-2013

Nicke Borg Homeland spelade på Rockklassiker StageSweden Rock Festival på lördagskvällen. Publiksiffran är inte speciellt imponerande när jag kommer dit, men fler ansluter när spelningen drar igång. Under de första låtarna hörs knappt sången alls, vilket självklart förstör. Den fortfarande färska plattan Ruins Of A Riot kommer inte att hamna på min topp tio-lista över årets bästa plattor men jag tänker mig att låtarna är mysiga att höra live och jag blir lättad när man, efter en stund, börjar höra Nicke Borgs läckra stämma.

Mycket riktigt är just ordet ”mysigt” en rätt bra beskrivning av spelningen. Solen håller på att gå ner över festivalen och man håller inte längre på att gå under i värmen. Låtarna Making Out With Chaos och Borrowed Feathers från nya plattan gör sig bra live. En bit bort på Rock Stage spelar Accept. Det är mycket synd eftersom de förstör lite för Nicke Borg Homeland. Högre ljud hade absolut varit att föredra.

De kör mycket från nya plattan och blandar in några Backyard Babies-låtar samt kör en cover på Social Distortions låt Bad Luck, vilket ger pluspoäng enligt undertecknad. Spelningen känns lite seg trots att de öser på ordentligt på scenen. Det bästa kommer mot slutet när Bad Luck spelas och följs av End Of The Rainbow från nya plattan. Det är en väldigt fin låt som ökade mysfaktorn ytterligare.

Att avsluta spelningen med Backyard Babies låt Minus Celsius känns helt ok och publiken är med på noterna när det vankas allsång i refrängen. Jag älskar Nicke Borgs röst (och honom också för den delen) men nu tycker jag att det är dags för Backyard Babies att köra igång igen så att man, som åskådare, kan röja istället för att bara mysa när Nicke Borg står på scen.

Bäst: At The End Of The Rainbow, Bad Luck och Minus Celsius.

Sämst: Att det var svårt att överrösta Accept.

Betyg: 6/10

Skribent och fotograf: Annelie Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.