15/2

Rootsy.nu


Denna powertrio bestående av Pontus Snibb, Mats Rydström och Niklas Matsson bjöd in till releasefest för debutalbumet Loud FeathersKGB igår. Skivan är inspelad live i en studio på endast tre dagar och gästas av inga mindre än Conny Bloom (Electric Boys/Hanoi Rocks), Mats Ronander på munspel och Mustasch frontman Ralf Gyllenhammar!När man kommer in på KGB möts man av en mycket gemytlig stämning. Det är precis lagom mycket folk utspridda på alla tre våningar. I alla fall tills klockan slår 21:42 och bandet är redo att köra igång. Då fylls både nedervåningen och terrassen ovanför med förväntansfulla människor.När de drar igång introt till Tag Along känns det som att kvällen kommer bli magisk. Jag imponeras av att ALLA som står runt räcket och kikar ner från terrassen står och diggar i takt till musiken (det här hände redan under första låten). Frontmannen Pontus Snibb kör ett litet tacktal mellan låtarna och meddelar glatt att det finns t-shirtar att köpa för 99 kronor styck ikväll. Historien bakom priset pekar på hur det fungerar i PS3, Pontus har samlat enkronor, aka ”Lucky Coins”, det senaste halvåret för att kunna ge växel till varje person som köper en tröja. Man får inte vara dum – genialt affärsdrag!Publiken verkar njuta av den goda stämningen och PS3 kör vidare. Efter Chasing Down A Dream uppmanas vi att skåla (på skånska) med bandet. En klart godkänd skål tycker jag och uppenbarligen bandet också eftersom de sedan kör vidare med Full Of Yourself och bjuder oss i publiken på ytterligare multipla öronfontänorgasmer.Innan de spelar Derailing In Full Speed bjuder Pontus Snibb in Mia Coldheart (Crucified Barbara) till ”scenen” de står på. (För er som inte har varit på KGB består scenen av en matta på golvet, vilket är väldigt coolt enligt mig). Låten kommer från Pontus Snibbs soloalbum Admiral Street Recordings II och Mias sköna stämma passar galet bra in i refrängen! Publiken njuter och Mia får publiken att hurra för PS3 innan hon ger sig ut i publikhavet igen.


Jag skrattar när Pontus Snibb säger ”Vill ni höra en till? Vi kommer köra två, hehe…” och känner att de gärna får fortsätta spela hur mycket de vill.


Spelningen avslutas med en genialisk cover på Bill Withers låt Aint No Sunshine och en minst lika genialisk cover på AC/DCs Whole Lotta Rosie. Pontus Snibb avslutar dessutom spelningen med att, på klassiskt rock n’ roll-manér +extra allt, inte bara springa ut i publiken utan även upp för trappan till terrassen under tiden han spelar.Jag kan erkänna att detta är en av de allra bästa spelningarna som jag har sett på ett väldigt bra tag. Pontus Snibbs snygga riff och starka sångröst passar verkligen som handen i den skräddarsydda handsken till dessa låtar och bandet är helt galet tighta. KGB är enligt mig en av Stockholms absolut coolaste konsertlokaler och var helt rätt för PS3 att ha sin releasefest på. Jag hade helt rätt när jag i början trodde att kvällen skulle bli magisk. Från första sekunden av första låten till de allra sista tonerna av avslutningslåten hade man inget annat i tankarna än just PS3s grymma musik.

Setlist:Tag Along
Love Letter
Filler
Chasing Down A Dream
Full Of Yourself
Bullet
Derailing In Full Speed
Ain’t No Sunshine
Whole Lotta Rosie

 


Bäst: Helt enkelt: Att Pontus Snibb 3 spelade!
Sämst: Att kvällen tog slut ganska fort. Inget öldrickande till klockan tre på morgonen med andra ord (vilket i och för sig kan vara positivt också).
Betyg: 9/10