• Arrangör

Dave_Accessrock_RaisedFist_Fryshuset-30

27/11 – 2015

Norra Sverige kommer till den svenska huvudstaden i form av ett energispäckat hardcore-band som bär namnet Raised Fist. Klubbens lokal är bokstavligt talat fylld till max och det är som upplagt för en svettig tillställning, där kanske ett och annat ben kommer att brytas.

Med en självsäkerhet som är få förunnat tar sig det Luleåbaserade bandet an både scenen och publiken. Redan under den inledande kombon Sound of the Republic och Flow, som smälter samman till en rejäl fyrverkeripjäs som startskott, så börjar det infinna sig en känsla i hela lokalen om att vi ska få vara med på en resa utöver det vanliga. Efter torsdagens spelning i Göteborg hade det ryktats om att bandet agerat aningen nervöst och spänt, men premiärnerverna är nu som bortblåsta och bandet står för en frenetisk urladdning.

Jag såg bandet tidigare i år som en av huvudakterna på Metallsvenskan. Då tyckte jag att bandet hade fokus på fel saker och genomförde en slarvig och grinig spelning. Det vi får uppleva denna kväll är raka motsatsen. Raised Fist, och framförallt sångaren Alexander Hagman, är i absolut högform och levererar den ena käftsmällen efter den andra. Allra bäst blir det i In Circles och Killing It, där bandets energi smittar av sig på publiken till den grad att hela lokalen börjar koka.

Visst går det att ha invändningar mot både setlistan och spellängden (en dryg timma). Att bandet inte blickar längre tillbaka än Sound of the Republic-albumet innebär att inget framförs från gruppens mäktigaste pungspark, Dedication, och kan på pappret tyckas vara trist men med facit i hand vinner bandet på att fokusera på karriärens senare släpp. Att dessutom lämna publiken hungrig efter mer är ett vinnande koncept, för vem vill gå ifrån en finmiddag övermätt?

Ikväll visar Raised Fist varför man har gjort sig ett erkänt namn över stora delar av världen. Man delar också ut välförtjänta kängor till omvärlden och Bandit Rock i form av mellansnack som känns väldigt spontant. Det är precis så vi vill ha bandet; fulla av energi och lagom förbannade.

Betyg 9 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Dave, fler bilder HÄR.