• Arrangör

Refused_Madman_Access- Rock_KB_20

20/4 – 2016
Arrangör: Luger

Nobelberget ger en svag känsla av fritidsgård. Med utskänkningstillstånd. Stämningen går nästan att ta på. Det ligger en förväntan i luften. Sen exploderar allt med Elektra och slutar inte brinna förrän avslutande Tannhäuser / Derivé har tystnat.

Refused osar av energi och ungdom denna kväll. Detta trots att gruppens medlemmar idag är över 40 år. Dennis Lyxzén känns lika given i sin roll som frontman och sångare som den politiska agitator och nostalgifarbror han blir under sina mellansnack. David Sandström är, som sig bör, en best bakom trummorna. Även nykomlingen (som förvisso varit med i ett år nu) Mattias Bärjed har växt in i sin roll på ett övertygande sätt.

Men det är klart, med en repertoar som består av låtar som The Shape of Punk to Come, Refused Are Fucking Dead och New Noise så är det omöjligt att misslyckas. Addera dessutom en fullständigt ursinnig Rather Be Dead och en helt magisk The Deadly Rhythm och man bör vara i mål redan där. Nya låtar som Thought is Blood och Destroy the Man får ett rejält ansiktslyft från de något stela albumversionerna.

En kväll när The Refused Party Programme och Worms of the Sense / Faculties of the Skull levereras på ett sådant självklart sätt så spelar det ingen roll om avslutande Tannhäuser / Derivé leks sönder och en skräplåt som Servants of Death får plats i setlistan.

Betyg: 9 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Madman från gruppens spelning i Malmö tidigare i år.