• Festival


2012-06-07
Earache Records

De frekventa Sverige-besöken har gjort Rival Sons till ett band som var och varannan festivalbesökare talar om, nu är det dock dags för amerikanerna att hävda sig inför den stora massan på landets största rockfestival.
Framför Zeppelin Stage är det mycket folk, men efterhand fylls det på tills det är tjockt långt bak.

Jag såg dem senast på Sticky Fingers härom månaden och det är verkligen en helt annan sak att se ett band som Rival Sons på en utomhusfestival. De lever mycket på att skapa sin kontakt med publiken genom musiken, de kan inte leva på den intima stämningen Sticky kan erbjuda där deras något introverta framtoning (främst sångaren och frontmannen Jay) kan skapa en speciell stämning bland den relativt fåtaliga publiken. Istället satsar de på att ta ut svängarna rejält och bara jamma loss, det är en mindre strukturerad låtlista och mer interaktion bandmedlemmarna emellan.

Oavsett inramning så kan man bara konstatera att de enskilda medlemmarnas talang och det starka låtmaterialet de har i ryggsäcken inte kan leda till annat än succé, det är få band som kan förvalta Led Zeppelins och The Doors arv på ett så äkta och själfullt sätt.

Bäst: Soul
Sämst:
Jag hade gärna sett dem gå på lite senare på kvällen när publiken är extra mottaglig och lössläppt.

Betyg: 7/10

Skribent: Viktor Skatt

Fotograf: Linda Florin. Se fler bilder här: http://bit.ly/LBCnEO