• Festival

sator_accessrock_getawayrockfestival_tottie_02

10/8-2013

Sator, ett av mina absoluta favoritliveband, inleder denna soliga lördag på Green Stage. En grymt peppad publik är på plats. De deklarerar att detta är det tidigaste gig de någonsin gjort och att varken de eller vi egentligen har gått och lagt oss ännu. Som tur är påverkar deras eventuella brist på sömn inte spelningens kvalité överhuvudtaget.

Charmen med Sator är att de inte bara leverar vansinnigt grym musik live, röjer som bara den och ser stentuffa ut på scenen. De delar även på mellansnacket och konverserar och skämtar med varandra. Det är oerhört underhållande att lyssna på och man ser verkligen att de trivs tillsammans på scenen.

Det som också är grejen med Sator är att det är omöjligt att välja ut vilka låtar som är bättre än andra. Varenda låt är spelningens bästa låt.

Dagen kan knappast börja bättre. Det är så högt ljud från scenen att jag får lock i öronen där längst fram. De många åskådarna dansar och sjunger med i varenda låt. Man vet att man är ett bra band om man lyckas få till detta runt lunchtid på den sista festivaldagen (när folk förmodligen hunnit bli lite slitna). Om jag fick bestämma skulle Sator alltid spela, överallt.

Betyg: 8/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.