• Festival

saxon

2013-06-07
På kvällen börjar det bli lite kallare på festivalområdet, då är det tur att det bjuds på brittisk eld på Rock Stage. Saxon är legenderna som fortfarande står sig starkt och som för närvarande är ute och turnerar med nya albumet Sacrifice.

Konserten inleds med nytt material i form av Sacrifice och Wheels Of Terror, vilka jag tycker är två av de svagaste spåren ifrån nya skivan. Det är dock Saxon vi snackar om – det blir aldrig dåligt. Man märker dock nivåskillnaden när de direkt fläskar på med Power And The Glory och Heavy Metal Thunder. Euforin är total. När detta band peakar så är de verkligen ett av de allra bästa hårdrocksbanden man kan se.

Förutom att det är en sällan skådad hitkavalkad så kan jag nästan tycka att giget blir lite tråkigt. Det blir förutsägbart när de ska slänga in samma gamla Solid Ball Of Rock och I’ve Got To Rock (To Stay Alive) för att visa på lite bredd i setlistan. Inte de roligaste låtarna med bandet, men vad ska man säga? Vi bjuds på en kalaskonsert av bandet som aldrig ger upp.

Konserten avslutas med bland annat klassiker som 747 (Strangers In The Night) och Strong Arm Of The Law, titelspåret från en av de absolut främsta hårdrocksplattorna som någonsin släppts.
Saxon är och förblir hjältar. Tack för en kanonshow igen.

Bäst: 747 (Strangers In The Night)
Sämst: Gräv fram något gött från Rock The Nations nu!
Betyg: 8/10

Skribent: Viktor Skatt