• Festival

Accessrock_Dave_Metaltown_SisterSin-1-10

5/7 2013 Metaltown.

Det är antagligen utav politiska skäl som Sister Sin spelar på den minsta scenen, Camping Stage, här i Göteborg på torsdagskvällen för detta är inte ett nystartat osignat band.

Det är absolut inte utav politiska skäl som Sister Sin spelar i det stora hela. De öppnar med In It For Life ifrån senaste skivan Now And Forever och det är uppenbart att detta band är dedikerade metal. Trots att Mustasch står på Blood Stage samtidigt och det verkar som att inte många har förstått att man kan se band på Camping Stage även utan campingbiljett så är det en helt ok folkskara som håller med om att de också är In It For Life.

I One Out Of Ten ifrån debuten Switchblade Serenades står underteckad och känner lyckan över att se Sister Sin. Liv är en formidabel frontman (kvinna/hen?) och hon har med sig publiken hela vägen. Jag skymtar en Motörhead-väst i publiken och tänker att den snubben är mer än nöjd över att inte behöva välja nu när Motörhead tvingades ställa in och att få covern utav Rock n’ Roll (utan DORO tyvärr) är inte helt fel idag.

Allsången i The Chosen Few där vi i publiken ska sjunga ”Give It Up Now” kan endast beskrivas som OK. Livs insats i ”…for the chosen few” ställer mitt hår rakt upp och jag önskar att hon slipper vidare problem med rösten då detta är en utav få metal-sångerskor som verkligen kan.

Inledningsvis i On Parol så spelar man inte riktigt i samma takt men det hämtas snabbt upp och jag tycker mig se ett litet leende i Livs ansikte när de landar rätt.

På vägen ut ur tältet går jag bakom Motörhead-västen som vräker ur sig: ”Jävlar vilket jävla bra band Sister Sin är, THE True Sound of The Underground”.

Accessrock_Dave_Metaltown_SisterSin-1-17

 Skribent och fotograf: Dave

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.