• Festival

Slayer_AccessRock_Dave_STHLMFields-21

30/5 – 2014

Amerikanska thrash metal-gudarna Slayer är tillbaka i Stockholm för att ödelägga största scenen på STHLM Fields. Tom Araya leder med basen i högsta hugg sina mannar genom triumferande undergångsriff i ett slaktande snabbt tempo som förgör allt i sin väg. Det är imponerande att bandet fortfarande är så explosivt efter sina dryga 30 år in business. Som Araya själv säger är det en fin och varm dag här i Sverige, och det duggregnar bara lätt över den stora publiken.

Slayer bevisar sin mästerlighet med att rada upp den ena klassiska låten efter den andra. Hela publiken skriker med i War Ensemble och värmer upp det regnkalla området genom att headbanga friskt. Kerry King vill inte vara sämre, utan slänger med huvudet tills han blir blodröd i ansiktet. Utöver detta regerar han med sin flying v-gura och tävlar i gitarrvrål med sin strängbändarkollega Gary Holt. Tom Araya spottar argt ut orden, förutom när han oförklarligt börjar skratta åt något och knappt får fram orden i refrängen på Seasons Of The Abyss. De verkar ha grymt kul på scen, och de vill till och med sprida sin kärlek till publiken genom att bjuda på lite romantik och en kärlekslåt, Dead Skin Mask.

Hela fållan framme vid scenen fylls med upplyfta djävulshorn när introt till Raining Blood börjar spelas. Bandet drar ut på ögonblicket så länge som möjligt, och när de väl kör igång sin mäktigaste låt kan det inte bli mycket bättre. Efterföljande South Of Heaven är i och för sig inte dum den heller. Slayer ger oss en uppvisning i hur riktig thrash ska framföras, och det är bara att lyfta på regnponchon för denna grymma festivalspelning.

Betyg: 8/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Dave