• Festival

Slipknot

5/7-2013

Slipknot kliver ut på Blood StageMetaltown en kvart innan utsatt speltid eftersom de vill hinna köra sitt 90 minuter långa set. Nu har Sabatons publik inte lika mycket att komma med längre. Denna är större och verkar vara mer peppad än någonsin. Det är onekligen ett uppskattat band att ha som headliner.

Slipknot är fruktansvärt taggade och bandmedlemmarna studsar och hoppar runt på scenen i sina läskiga masker och jumpsuits. Clownen på slagverken (Shawn Crahan) med sitt orange hår skrämmer slag på mig (jag har eventuellt lite clownfobi…) när han syns i närbild på de stora skärmarna. De bjuder på en intensiv scenshow och man måste verkligen hålla ögonen på scenen för att inte missa något spektakulärt. Slagverken snurrar runt på podier som höjts upp en bit ovanför marken och bandmedlemmarna är inte rädda för att ta plats på scenen. Den nya basisten får dock fortfarande fortfarande inte synas.

De tillägnar låten Duality till bortgågna basisten Paul Gray. Publiken verkar älska vad de ser och headbangar så det står härliga till. Dj:n Sid hoppar ner från scenen och kramas med folket som står längst fram. Det coolaste under hela spelningen händer när Corey Taylor innan Spit It Out får hela publiken att sätta sig ner och på hans kommando ”jump the fuck up!” hoppa upp och röja så mycket de bara kan. Rätt fascinerande att se hur alla, även de som står längre bak och på sidorna glatt sätter sig ner så fort Corey ber om det.

Slipknot ger oss verkligen en underhållande show ikväll. Det känns lite långtråkigt under vissa stunder men det kompenseras av hur fruktansvärt bra det är resten av tiden. De låter grymt bra och var ett fantastiskt avslut på denna fredag på Metaltown.


Setlist:

Disasterpiece
Liberate
Wait And Bleed
Get This
Before I Forget
Eyeless
The Blister Exists
Dead Memories
Sulfur
Left Behind
Gently
Pulse Of The Maggots
Everything Ends
The Heretic Anthem
Psychosocial
Duality
Spit It Out
(sic)
People = Shit
Surfacing

 

Bäst: Corey Taylor.
Sämst: Att det stundtals känns lite långrandigt.
Betyg: 8/10

 

Skribent: Tottie