• Arrangör

Smashing-Pumpkins_Dave_Cirkus_AccessRock-1-6

Min fotoackreditering såg mycket märklig ut. Jag fick istället för att, som vanligt, fota de tre första låtarna i diket framför scenen nu fotografera hela konserten ifrån publiken i arenan. ”Lite som att fota på Harry B James”, tänkte jag och glömde att det i detta fall innebar att jag står bortom ett helt fotodike bland publiken.

Stämningen på Cirkus är som om någon utan några nära och kära har dött, det är pinsamt lite folk på plats vilket gör allt ännu mer sorgligt. Undertecknad har inte tidigare sett Smashing Pumpkins med Nicole Fiorentino på bas (medlem sedan 2010) och jag tänker elakt att det kanske var ett krav att hon skulle efterapa D’arcy för att få vara med?

På scen har vi en gitarrist som bara spelar för Billy Corgan i Jeff Schroeder, det är endast frontmannens uppskattning denne man söker och Billy själv verkar vara måttligt road utav att ens stå på scenen framför oss. Har Corgan någonsin varit ett knippe glädje? Inte riktigt, men den trötta håglösheten jag bevittnar här gör mig ledsen. Rösten är det inget fel på, den håller hela vägen och om man blundar så kanske man kan bortse ifrån att det kostar 530 SEK att ”se” detta live.

Efter en hånfull Ava Adore bestämde jag mig för att börja röra mig emot utgången då jag egentligen endast var utsänd som fotograf. Blev spelningen bättre efter Pale Horse så får jag skylla mig själv.

Kvällens behållning står Mike Byrne på trummor för, 23 år gammal och driver stockar och pedaler som Kamprad drev IKEA. Vilken jävla smäll!

Smashing-Pumpkins_Dave_Cirkus_AccessRock-1-7

Bäst: Den lille mannen som på parkett(!) pickar mig på axeln och säger att jag minsann har trängt mig före honom. Ståplats. Konsert. Bara i Sverige kan kösystemet vara så djupt rotat.

Sämst: Det krossade tonårshjärtat som slagit extra vid tanken på att jag ikväll skulle få se (iallafall Corgan) Smashing Pumpkins.

Betyg: Nej, bara nej.

Set:

Quasar

Panopticon

Starz

Rocket

Space Oddity

Disarm

Today

Tonite Reprise

Tonight, Tonight

Pinwheels

Oceania

If There Is a God

Thirty-Three

Ava Adore

Bullet with Butterfly Wings

One Diamond, One Heart

Pale Horse

Zero

Stand Inside Your Love

United States

The Celestials 

Porcelina of the Vast Oceans 

 

Skribent och fotograf: Dave

Se fler bilder HÄR.