steel-panther_madman_access-rock_vega-1-26

20/9 – 2016

Sex, kvinnor, metal, alkohol, hårspray i takt till hårsving, pubertal kiss- och bajshumor samt fyra talangfulla medelåldersgubbar som passerat sitt bäst-före-datum sedan länge. Låt mig presentera Steel Panther.

steel-panther_madman_access-rock_vega-1-15Publiken, som består av kvinnor och män i olika åldrar är i extas. De skriker och sjunger med Michael Starr i varenda ton samt jublar glatt när gitarristen Satchel går närmare scenkanten medan han gör gestikuleringar som anspelar på sex. Steel Panther är all about the looks, även fast de har ett habilt låtmaterial.

Det är just showen som lockar publiken till Steel Panther. Starr och Satchel är frontfigurerna, med skämt om danska kvinnor, droger och sex får de publiken att brista ut i skratt. Sedan har vi basisten Lexxie Foxx som grejar med hårspray och svingar runt med håret, och bakom trumsetet sitter Stixx Zadinia med sina putande läppar som skulle göra vilken fjortis som helst avundsjuk. Publiken får inte bara en rockkonsert utan även en pubertal humorshow, allt gott så länge.
Det finns dock något som saknas i showen, spelglädje. Trots att de hoppar runt på scen likt Duracell-kaniner så märker man att de är trötta och går på rutin, det är inte mycket som känns äkta eller spontant ikväll. Vilket inte är så konstigt då dessa roller är något som upprepas nästan varje kväll.

Ibland önskar jag att jag vore en pubertal tonåring utan höga krav, då hade detta varit årets spelning. Nu får jag istället nöja mig med en ”kul” show.

Betyg: 5/10

Skribent och fotograf: Jonas ”Madman” Persson

Fler bilder från spelningen hittar du HÄR.