• Festival

 SOAD_linda

9/8-2013

System Of A Down headlinear Green StageGetaway Rock Festival denna fredagskväll. Den enorma publiken är oerhört förväntansfull och lycklig inför detta, de står och jublar och ropar efter bandet långt innan spelningen ska börja. När bandet väl kliver ut på scenen uppstår ett öronbedövande jubel. Detta jubel är sedan ett återkommande inslag mellan varenda låt. Alla låtar verkar uppskattas lika mycket av de överlyckliga åskådarna som står och hoppar och dansar runt omkring mig.

Inne i mitten av folkmassan råder totalt kaos och förödelse (i positiv bemärkning). Festivalbesökarna är i extas och släpper loss som om det inte fanns någon morgondag. Framför allt under till exempel den oerhört partyglada låten B.Y.O.B  (där publikens sång i ooh-delen när de går upp i falcett för övrigt låter vansinnigt rolig) och Chop Suey. En av mina gamla favoriter Holy Mountains är definitvt en av kvällens höjdpunkter tillsammans med den roliga låten Cigaro.

Det är duktig allsång i varenda låt och bandet hoppar runt och röjer på scenen. Särskilt frontmannen Serj Tankian ser extremt peppad ut och ger allt i låtarna. Man kan egentligen titta endast på honom och få all underhållning man behöver, även fast övriga bandmedlemmar också öser och sprider energi från scenen.

Hela spelningen är en enda stor fest. Den avbryts inte av särskilt mycket mellansnack heller, vilket i detta fall känns passande. System Of A Down är mycket underhållande att titta och lyssna på eftersom deras energi blandat med den tunga, men glada musiken bidrar till en underbar stämning. Detta är absolut ett band man inte vill missa om man har chans att se dem live.

Betyg: 9/10

Skribent: Tottie

Fotograf: Linda Florin

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.