• Festival

Testament

Getaway Rock Festival’s största scen fylls av old school thrash metal när Testament tar över den. Sångaren och frontmannen Chuck Billy styr sitt band med järngrepp och med sin djupa, skrovliga stämma sjunger han texter med allvarliga budskap. Musiken är däremot desto lekfullare och gitarristerna studsar runt på scen och river av galna solon i varje låt. Det är spelglädje och glimten i ögat på ett sätt man sällan ser, samtidigt som det har en verklig tyngd.

Bandet spelar Dark Roots Of Earth från senaste skivan med samma namn och får hjälp med bakgrundssång av publiken, som är entusiastisk trots regnet. Chuck kommenterar ”Another beautiful day here in Sweden!”, ger regnet långfingret och bjuder på ännu mer röj. Det är snabbt och tungt men blir stundtals riktigt gungigt och groovigt. Sångaren spelar med i nästan varje solo på sitt halva mickstativ, och det röda ljuset underifrån får bandmedlemmarna att se ut som små thrash metal-demoner.

Energin på scenen är superhög och ljudet på stora Green Stage är riktigt bra. Känslan blir mäktig och jag är helnöjd med att äntligen faktiskt lyckats se Testament live.

Betyg: 8/10
Skribent: Emma ”Sajko” Persson