• Festival

10/8-2012


Klockan exakt 22:23 denna fredagskväll ute i skogen uppenbarar sig albumaktuella Testament på näst största scenen, Station.
De inleder starkt med Rise Up och får genast publiken med sig. Sången hörs lite svagare än vad den borde och mikrofonens eko stämmer inte överens med hur jag vill att den ska låta, men detta ordnar snabbt upp sig.

 

De håller ett högt tempo under hela spelningen och sångaren Chuck Billy spelar flitigt ”gitarr” på sitt mickstativ under låtarnas gitarrsolon. Från nya plattan Dark Roots Of Earth spelas bland annat Native Blood som visar sig vara en riktigt grym livelåt.

 

Chuck ler och ser ut att stortrivas här på Skogsröjet.
Det måste vara en stor omställning att gå från att för några dagar sedan ha spelat på enormt stora Wacken Open Air i Tyskland, till att spela på en liten mysig festival i de svenska skogarna.

Testament är riktigt snygga tillsammans på scenen och stämningen är god.
Deras thrash metal är precis vad som behövs för att liva upp den kyliga kvällen och få oss i publiken på ännu bättre humör. Vem tackar nej till att få headbanga till lite snabb och hård musik som framförs av stiliga herrar som lyckas med att se glada ut på scenen utan att förlora sin hårda image? Inte jag i alla fall.


Bäst: More Than Meets The Eye och Over The Wall.
Sämst: Att det bara spelade i en timme.
Betyg: 8/10