• Festival


2012-06-08
Must Destroy, Atlantic, Warner, EastWest

Äntligen är det dags, jag ska få se The Darkness live efter att ha följt bandet under många år!
Det mäktiga riffet i Black Shuck inleder konserten, lyckan är total nu när man äntligen får vad man väntat på så länge. Efter den superba spelningen med Justin Hawkins sidoprojekt Hot Leg på 2009 års upplaga av festivalen så är det härligt att se honom på Festival Stage där han hör hemma.

Growing On Me rivs av och jag hittar ännu inga misstag någonstans, det är ett riktigt samspelt och talangfullt band jag har framför mig.
Jag gillar dock inte att de ska hålla på och lira en massa nytt material, The Darkness är ett band där man gärna vill ha koll på låtarna och texterna innan man ser dem för att förstå vad allt handlar om. Det funkar inte riktigt att stå och försöka lyssna noga hela tiden, man vill bara släppa loss och festa till classic rock-dängorna man lärt sig att älska.Get Your Hands Off My Woman
är en riktig favorit, luftgitarren är framme under hela låten, precis som under Is It Just Me? och Givin’ Up.
Det är dock något som hindrar mig från att bli helt förtrollad, jag kan dock  inte sätta fingret på vad.
Jag ser verkligen fram emot att höra nya plattan så att jag kan få uppleva den förmodade magi som bandet rimligtvis bör ha intakt i studion.

Bäst: Get Your Hands Off My Woman Motherfucker
Sämst: För mycket nya låtar som bara agerar som bromsklossar i setlistan.
Betyg: 7,5/10

Skribent: Viktor Skatt

Foto: Emma Morén