• Festival

TheDarkness_Hannola_Accessrock_SwedenRockFestival_2E2A6547
2015-06-06
The Darkness är just nu aktuella med nya plattan Last Of Our Kind, britternas fjärde fullängdare som följer upp 2012 års Hot Cakes. Det ska bli intressant att se hur skivan slår då det inte verkar som att de har något större skivbolag i ryggen nu.
Något som dock är säkert är att vi är många som efter fyra dagars festival och en nyss avslutad Judas Priest-spelning är lite trötta inför spelningen som avslutar 2015 års kalas.

Bandet intar scen och inleder med Barbarian, öppningsspåret från nya skivan. Det är en bra låt, men ingen omedelbar hit på långa vägar. Istället fokuserar jag på bandets lika skrikiga som läckra utstyrslar. Det är alltid något tokigt kring dessa grabbar, Justin Hawkins har idag kort hår och kommer ut i en läderdräkt som liknar en rallyuniform. Brorsan Dan är även han stiligt klädd i en rödlila pimp-kostym som ser riktigt 70-tal ut.

Setets ryggrad är debutskivan Permission To Land, de första sju låtarna från skivan ingår i låtlistan och man avslutar med Love On The Rocks With No Ice. Från Last Of Our Kind bjuds vi på fem spår. Jag avvaktar lite med att basunera min cementerade åsikt om de nya låtarna, jag måste få smälta plattan först. Vissa av de nya låtarna känner jag dock är lite extra sköna, exempelvis Mudslide, Open Fire och Hammer & Tongs.

Jag vet inte varför, men det känns som att inramningen är lite avslagen, trots att det står ett band på scen som alltid levererar och som har kanonmaterial så är det svårt att ladda om efter Judas Priests urladdning precis innan.
The Darkness är dock alltid ett njutbart band att lyssna på, speciellt för den som är intresserad av riktigt bra gitarrljud. Jag känner dock inte att de tar det till nästa nivå, jag fruktar att det kan bli en nedåtgående spiral för dem ifall de inte får mer vind i seglen snart. Jag hoppas verkligen inte detta då The Darkness är ett band jag hoppas att jag får möjlighet att följa tills någon av oss ligger i en kista. Vi får hoppas att de kommer tillbaks snart och blåser taket av hela Sverige i eget namn.

Bäst: Growing On Me
Sämst:
 Det känns som att The Darkness popularitet håller på att falna. Det om något är sämst.
Betyg: 7/10

Skribent: Viktor Skatt
Fotograf: Hannola

Fler bilder hittar du HÄR.