• Festival

thedevilwearsprada_linda

 

5/7-2013

The Devil Wears Prada har fått den otacksamma uppgiften att underhålla ett blåsigt Metaltown som första band på de större scenerna under fredagen. Bandet har gjort sig kända för sina energiska liveshower men även som ett riktigt tajt liveband. Bägge dessa delar märks dock bara delvis av denna eftermiddag.

På scenen är energin enorm. Till synes verkar varje medlem i detta kristna band behöva en exorcist, då de tycks vara besatta av inre demoner. Särskilt sångaren Mike Hranica far omkring över alla utrymmen på scenen. Detta smittar dock aldrig av sig på den lilla skara människor som har hittat hit för att titta bandet.

Ljudet är nästa problem. De kraftiga vindar som slår mot Fire Stage massakrerar bandets låtar och stora delar av konserten hörs bara basljud. Nämnda Hranica’s sång försvinner alldeles för många gånger helt, likaså de snygga melodierna som bandets gitarrister manglar fram. Detta var en kamp som The Devil Wears Prada inte kunde vinna. Tyvärr förstörde det större delen av konserten.

De positiva överraskningarna var istället de helt färska låtarna Gloom och Martys, som visar upp nya sidor av bandet. Outnumbered är som vanligt godkänd och Danger: Wildman otippat pigg. Dessvärre förstörs resten av spelningen av en oinspirerad publik och en otrevlig vind.

Bäst: De nya låtarna.
Sämst: Ljudet utan tvekan.
Betyg: 4 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby
Foto: Linda Florin (Fler bilder från spelningen finns här.)