16/10-2011
RAMBO MUSIC, SOUND POLLUTION

Karriären har gått spikrakt uppåt för dessa fem killar från Skövde. Första singeln OH NO som släpptes år 2010 sålde platina och när första albumet, Shades Of White, släpptes gick det direkt in på svenska hårdrockstoppen. Premiären för videon till I Can Make You Run var lyckad och de har fått bra respons hitills. De ska snart avsluta sin Shades Of White Tour med spelningar i Göteborg och Hjo men först var det dags för Stockholmarna att få uppleva The Gloria Story.

Redan vid 22-tiden är det rätt mycket folk på Harry B James. The Gloria Story hänger i logen och repar in Kiss’ låt C’mon And Love Me som ska bli kvällens extranummer. Dj-båset gästas under kvällen av Johan Husgafvel från PAIN.

Bandet har gjort över hundra livespelningar sedan 2009 när de bildades och det märks tydligt att de älskar att stå på scen. Så fort de drar igång börjar publiken jubla och dansa. Under både första och andra låten strömmar mer och mer folk in hela tiden och det blir lite trångt vid scenen.
Sångaren Filip Rapp är otroligt energisk och rör sig över scenen. Publiken är så taggad att det plötsligt ligger krossat glas över hela golvet vid sidan av scenen som vakterna snabbt är på plats för att sopa upp. Det kan ibland vara lite knepigt att lyckas hålla i sitt ölglas samtidigt som man spelar luftgitarr. Publikens jubel är stort under mellansnacken och det verkar som att bandets energi har smittat av sig ordentligt.
Efter fyra låtar behövde tydligen en rätt stor del av publiken gå ut och röka, gå till baren eller gå på toaletten. Även om antalet folk framför scenen minskar röjer bandet vidare och de som är kvar vid scenen står fortfarande och headbangar, dansar, jublar och spelar luftgitarr med stor inlevelse.

När gitarristen Kid tar över mikrofonen och Filip plockar upp en gitarr ökar åskådarantalet igen. Övriga bandmedlemmar lämnar scenen och de kör två låtar ensamma. Under balladen It’s Forbidden To Make You Mad står publiken snällt kvar och lyssnar med beundran i blicken. Vissa av åskådarna verkar dock bli lite rastlösa och okoncentrerade. De är nog inte vana vid att höra sådana lugna låtar på lördagarna på Harry B James.
Filip passar på att ge mig en slängkyss från scenen medan Kid sjunger. När låten är färdig tackar han publiken för att de tog sig tid att lyssna på balladen, resten av bandet kommer tillbaka och festen är igång igen.
De kör When Hearts Cease To Bloom och Filip hoppar ner från scenen och sjunger och dansar tillsammans med publiken. Detta uppskattas och publiken taggar till lite. Jag tittar upp mot ljudteknikern och tycker mig ana ett litet nöjt leende.

Under de två sista låtarna växer publiken igen, det är lite som att de försöker hålla sig borta men ohjälpligt dras tillbaka. När de spelat färdigt får de genast ta emot jubel och publiken ropar att de vill höra mer. Bandet drar igång tidigare nämnda C’mon And Love Me och lyckas få till ett riktigt bra avslut på kvällen.

Det är lite mindre folk än vanligt på Harry B James, vilket kan bero på att det börjar närma sig löning och plånböckerna har börjat protestera. Man väntade hela tiden på att det skulle bli packat med folk eftersom så många var där redan vid 22. Det blev det dock aldrig riktigt.
Det märks däremot inte alls på bandet att publiken var lite mindre än vad den hade kunnat vara. De ger oss en fantastisk show med en otrolig energi och det syns att de har riktigt kul på scenen. Det är skön stämning och det märks att bandet uppskattas. Därför gör det absolut ingenting att publiken stundtals var lite ofokuserade.
Det låter riktigt bra hela tiden och variationen på låtarna var spännande. Filips dansmoves under hela spelningen gör att det aldrig blir tråkigt och både jag, publiken och bandet är riktigt nöjda med kvällen. Jag ser fram emot att få se The Gloria Story på större scener framöver!

Setlist:
Highway
I Don’t Wanna Be Your Bet
Total Stranger
15.000 ft
I Can Make You Run
It’s Forbidden To Make You Mad
When Hearts Cease To Bloom
Valentino
Oh No
C’mon And Love Me

Bäst: I Don’t Wanna Be Your Bet med sitt schyssta trumintro och balladen It’s Forbidden To Make You Mad.
Sämst: 
Egentligen ingenting. Lite tråkigt dock att inte hela publiken var med riktigt ibland.
Betyg: 
8,5/10