• Festival

9/6-2012

Misshandel av gitarrer, trassel med sladdar, strul med elen, strålande solsken, energi och grym 70-talsdoftande rock. Så skulle dagens spelning med The Gloria StorySweden Rock Festival kunna sammanfattas.

Grabbarna kliver ut på scenen och kör igång. Det låter som att det kommer bli ett grymt bra gig men sedan tystnar allt förutom trummorna. Filip Rapp ställer sig så långt fram som scenen räcker och ropar ut att elen är död. Det går dock ingen nöd på publiken. Filip kan det här med att underhålla. Han håller igång oss genom att slå sönder en gitarr, få oss att skrika fram ett trumsolo och lyckas hålla lågan uppe bland oss.

Som tur är kommer elen snart igång igen och Highway är låten som spelningen börjar med. Folk verkar vara lite sega i värmen men jubla och applådera orkar de göra i alla fall. Vi får höra Adore och Lacie Heart från nya EP:n Out Of The Shades och båda låtarna får tummen upp av mig. Riktigt kul att äntligen få höra dessa nya låtar live.

De spelar även en liten kärlekshymn till Kiss i form av en cover på deras låt Come On And Love Me. Även detta uppskattas av publiken. Allsången är imponerande med tanke på att det faktiskt inte är en enorm samling av människor på plats.

The Gloria Story charmar som vanligt oss åskådare med sin oerhört energiska scenshow. Inte mindre än tre gitarrer blir mördade under spelningen och publiken gillar helt klart vad de hör och ser. Det som är så bra med detta band är att oavsett om de skulle ha en enda person i publiken eller ett fullsatt Stadion eller Ullevi skulle de leverera en lika grym show.

Bäst: When Hearts Cease To Bloom och Lacie Heart.
Sämst: Det kryllade av småflugor framför scenen som störde mig lite i mitt njutande av musiken…
Betyg: 7/10