• Festival

thekristetutseende_accessrock_getawayrockfestival_tottie_08

10/8-2013

Inför en vrålande, toalettborstviftande publik tar sig The Kristet Utseende an uppgiften att avsluta årets Getaway Rock Festival – vilket med tanke på publiken är en tacksam uppgift. Bandet är älskat (och hatat) för sina juvenilt humoristiska texter om sex, knark och religion med en stor dos samhällskritik. Ikväll har de en stor, övertygad församling att frälsa. Pastor Jörgen Fahlberg predikar och leder allsången från första låten Pang På Pungen i Portugal och församlingen är inte sen med att lyda.

TKU:s styrka ligger inte bara i lyriken, utan såklart även i musiken som är punkig metal med tunga trummor och trallvänliga gitarrmelodier. Medlemmarna är grymma musiker och att de presterar så bra live är det som gör att det tillåts bli roligt. Jörgen Fahlberg ropar ”Hallelujah, Gävle!” och är ibland så rolig i mellansnacket att till och med bandet skrattar. De verkar nästan ha lika roligt som publiken.

Bandet spelar låtar som Djävulsvingar Över Kapellet, Moffegreven, Kairos Fjollor och Rockar Med Jesus, stämningen i publiken är på topp denna sista kväll. Plötsligt börjar bandet spela introt till Slayer’s Raining Blood som sedan övergår till publikfavoriten Bärs Som Bärs. En mycket märklig kontrast men samtidigt rolig, precis som hela spelningen. Det är faktiskt svårt att tänka sig en gladare avslutning på en rolig festival. Det är helt enkelt bara så att The Kristet Utseendes kraft betvingar oss att dricka öl och sjunga med för full hals.

Betyg: 7/10

Skribent: Emma ”Sajko” Persson
Fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen finner du HÄR.