• Festival

quireboys_accessrock_tottie3
2013-06-08

När lördagen känns som bäst vill man bara njuta av skön musik i solen, sittande i gräset framför Festival Stage.
Dagen till ära är det The Quireboys som står för underhållningen, dagen till ära är det även ett akustiskt set vi bjuds på. Rush behöver i stort sett allt scenutrymme för sin rekvisita och det finns helt enkelt inte plats för en hel rigg på resterande plats. Visst att de bjuder upp till dans rejält när de spelar elektriskt, men jag ser verkligen fram emot att få höra lite lugnare versioner av deras låtar.
Spike och hans mannar kommer ut på scen, frontmannen ser dock ut att ha skadat en fot då han för entré på scen med en käpp och haltar en aning.
Som bedövning verkar han använda alkohol, under konserten påpekar han att han dricker ”non-alcoholic cider”, vilket han sedan tar tillbaks med ett flin.

Vad man än tycker om fylla på scen så kan man inte säga någonting om hans sånginsats. Hans raspiga stämma passar perfekt ihop med de akustiska gitarrerna och man kan lätt få lite av en Rod Stewart-feeling om man blundar. Riktigt så vasst blir det inte, men det är riktigt behaglig musik vi bjuds på. Publiken går igång som mest på klassikerna ifrån debuten A Bit Of What You Fancy (1990); I Don’t Love You Anymore och 7 O’Clock.
Stämningen är hjärtlig och alla verkar bara ha det jäkligt skönt, både på och nedanför scen. Endast efter sista låten är det några som är upprörda och skriker efter Sex Party, frågan är dock om den hade gjort sig i akustiskt format.

Bäst: Det sköna soundet och Spike’s röst.
Sämst: Konserten känns lite kort.
Betyg: 6,5/10

Skribent: Viktor Skatt

Fotograf: Tottie Redhot
Se alla bilder från spelningen här.