• Festival

accessrock_thyrfing_metaltown_tottie_01

6/7-2013

Vikingmetalbandet Thyrfing från Tyresö kliver ut på Close-Up Stage runt middagstid på lördagen på Metaltown. Det är förvånansvärt få åskådare på plats just innan giget ska börja. Bandet står med ryggarna mot publiken och fler och fler människor strömmar in i Close-Up-tältet. Sedan, äntligen, vänder sig bandmedlemmarna mot publiken och kör igång.

De ser oerhört brutala ut i sina scenutstyrslar och skitiga sminkningar. Sångaren Jens Rydén ser förbannad ut när han tittar ut mot oss och knyter näven i luften. Jag älskar hans röst. Eller jag älskar faktiskt hela honom. Hans scennärvaro är underbar och jag blir alldeles tagen när jag står och lyssnar och njuter.

Publiken har snabbt vuxit till sig och vi blir alldeles bländade av alla blixtrande lampor. Instrumentalisterna nickar i takt till musiken och rör sig varsamt över scenen. Jens Rydéns skrik ekar ut över lokalen och ger mig rysningar.

Thyrfing har funnits sedan år 1995 men konstigt nog är det här första gången jag ser dem live. Min första tanke är ”shit, vilket coolt band”. Jag kan inte låt bli att le när jag står där. De har helt klart bäst ljud av alla band jag har sett på Close-Up Stage under denna festival. Jag måste verkligen börja lyssna mer på Thyrfing.

Betyg: 8/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.