• Festival

treat

2013-07-26

Efter att ha sett Treat göra en helt suverän konsert på Sweden Rock Festival så kan man inte sticka under stolen med att man hade ganska höga förväntningar på kvällens konsert.
Redan här har förseningarna börjat och bandet går på ungefär tjugo minuter efter utsatt tid.
Man märker att de har duktigt kul under sin avskedsturné, alla ger allt från första stund och sångaren Robert Ernlund leder sin melodiösa armé med en fantastiskt positiv inställning. När fansen kastar upp ett par solglasögon tar han på sig dem och utbrister ”fan vad snygga!” på sitt karaktäristiska sätt. Samma när någon kastar upp en t-shirt på scen.
Man får bara en härlig känsla av Robban, han har en sådan pondus och skön inställning. Hans styrka är dock inom det musikaliska, då han fortfarande sjunger utmärkt bra.

Låtlistan är snarlik den vi bjöds på under Sweden Rock-spelningen, vilket i och för sig bara är bra. Man får alla hits och en fin genomgång av bandets karriär. Tidiga låtar som Strike Without A Warning blandas med låtar ifrån senaste skivan Coup de Grace.
Bandet är tight som vanligt och Anders ”Gary” Wikström (gitarr) kan leka runt på sedvanligt sätt. Patrick Appelgren (keyboards, gitarr) hänger stundtals på sig gitarren och erbjuder riktigt högkvalitativt understöd när Gary vill dra iväg på galna, musikaliska upptåg.
Publiken är givetvis mest med i låtar som Get You On The Run, Party All Over och avslutande World Of Promises. De får exakt vad de vill ha.

Man märker att spelningen på Sweden Rock Fesival förra månaden var speciell, då Robban refererar till den under konserten och peppar publiken genom att säga att detta gig börjar ännu bättre. Dessvärre var det en våldsam peak på Sweden Rock, frågan är om de inte nådde sin maxkapacitet där. Dagens konsert är kanonbra, men inte magisk.
Jag hoppas att jag får se Treat fler gånger innan de lägger av, de ger ett ruskigt sympatiskt intryck och levererar fortfarande melodiös hårdrock av allra högsta klass.

Bäst: Robbans fantastiska inställning.
Sämst: Ingenting var dåligt, det var bara inte samma magi i luften som de uppenbarligen fortfarande kan skapa.
Betyg: 7/10

Skribent: Viktor Skatt