• Festival

AccessRock_TREAT

2013-06-07
Treat firar 30 år som band med att göra en sista turné. Det vore givetvis en skam ifall de inte passade på att svänga förbi Sölvesborg för att ta ett sista avsked av Sweden Rock-publiken.
Inramningen är mycket värdig trots att de spelar tidigt på dagen, solen skiner och publikhavet är större än vad de flesta hade kunnat tro.

Redan från början visar bandet vart skåpet ska stå och det är med glädje som man kan konstatera att Treat är ett ytterst vitalt band idag. Robert Ernlund sjunger verkligen suveränt, vilket otroligt röstomfång han har fortfarande! Detta tillsammans med den väldigt tighta stämsången ger ett grymt proffsigt intryck, även om det givetvis finns plats för lekfullhet. Gitarristen Anders Wikström visar att han är både tekniskt begåvad och har en skön scenpersonlighet där han står med sin patchade väst på scen likt många av festivalens besökare.

Treat är ett av de banden som bäst har behållit sitt sound. Senaste plattan Coup De Crace visar att bandet fortfarande håller fanan högt för den melodiösa rocken. Ett otränat öra hör sällan skillnad på de nya låtarna och klassikerna.
En kul grej är att man bjuder upp Mats Levén på scen för att lira Learn To Fly, en låt från hans tid i bandet. Jag gillar Mats, men idag visar Robban att det är hans dag. Han utstrålar ruggigt med pondus, något som han backar med ett svinbra uppträdande. När de mot slutet bränner av klassiker som Get You On The Run och World Of Promises är publiken helt i extas, något som bandet går igång på som tusan.

Man blir jäkligt glad av att se Treat. Med tanke på hur bra de är så är det en skam att de inte blivit ännu större.

Bäst: Robbans fantastiska sång.
Sämst: Den mångtaliga publiken kunde varit med ännu mer.
Betyg: 8/10

Skribent: Viktor Skatt

Fotograf: Anders Hannola

Bilder från spelningen hittar ni HÄR.