• Festival

trivium_accessrock_getawayrockfestival_tottie_06

8/8-2013

Inte ens en vecka har gått sedan jag senast såg Trivium live. Då befann jag mig på Wacken Open Air i Tyskland i strålande solsken och njöt av fulla muggar. Nu, några dagar senare, står jag här på Getaway Rock Festival i Gävle och solen har ersatts med ösregn. Nåja, det hade kunnat vara värre.

Detta utmärkta liveband kliver ut på Red Stage framför en engagerad publik som går lös i circlepiten redan i första låten. Frontmannen Matt Heafy ser alltid så lyckligt busig ut på scenen och räcker ut tungan åt publiken medan han spelar. I mellansnacken briljerar han med sina kunskaper i det svenska språket med att glatt säga ”tjena, jävlar”!

I Dusk Dismantle får publiken visa vad de går för och hjälpa till med sången och i A Gunshot To The Head Of Trepidation hoppar allihop på beställning. Nya låten Strife, som kommer finnas med på kommande plattan, gör sig förträffligt bra live. In Waves är också en publikfavorit.

Trivium gör ett bra gig idag även fast jag måste säga att de var snäppet vassare sist jag såg dem.

Betyg: 7,5/10

Skribent och fotograf: Tottie