16/5-2012
Street Symphonies

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har en långhelg framför oss, en röd dag att njuta av dagen efter denna kväll på Club AsylumPub Anchor med de punk-rockande dalmasarna i Vietcong Pornsürfers som kvällens underhållning. Med andra ord kan ingenting gå fel.

Varenda gång VCPS besöker vår kära huvudstad för att låta oss njuta av deras energiska liveshower blir det trångt, svettigt och blåslaget. Igår var inget undantag. Jag var inte precis ensam om att förstå att detta skulle bli en av de bästa kvällarna på hela året.

Redan från tidigt på kvällen är en stadig ström av folk på väg in i värmen för att söka skydd från det envisa duggregnet. Att säga att det är varmt inne på Pub Anchor är en stor underdrift redan när det fortfarande är x antal timmar kvar tills bandet ska spela. Vid baren trängs de ölsugna och vid borden på uteserveringen pågår en livlig diskussion om Star Wars och vilka färger man kan ha på lasersvärd.

När det börjar bli dags för spelning är stället så fullpackat med människor att det känns som att promenaden från dörren fram till scenen tar en halvtimme. Det är folk överallt och det är tydligt att de längtar efter att få se VCPS. Merparten av besökarna står och trängs framför scenen. Här är det inte lätt att vara kort tjej minsann.

Kvällens höjdpunkt kör äntligen igång och hela Pub Anchor förvandlas till en bastu fylld av glödhet värme, energi, glädje och lycka. Åskådarna är på så bra humör att de redan från första låten klappar, sjunger (läs: skriker) med i texten och headbangar. Någon form av mindre moshpit drar också igång direkt, vilket inte uppskattas speciellt mycket av vakterna som ska hålla ordning på folket ikväll.

 

Det är en hel del nytt material som spelas ikväll. Bland annat I Got Selfdestructed som kommer på nya plattan. Alla låtar som spelas uppskattas precis lika mycket av publiken som är helt galna. Någon trotsar vakterna och stagedivear från scenen för att crowdsurfa en sväng. Detta är inte populärt bland vakterna som snabbt hittar syndabocken och meddelar att det är dags för honom att gå nu medan resten av publiken öser på i samma anda som förut. Alla ger verkligen allt ikväll.

Detta är fjärde gången VCPS rockar skiten ur Pub Anchor och de gör det bättre än någonsin. ”New songs & new haircuts – same attitude”, som de själva säger, stämmer riktigt bra. Oavsett längd på håret är de charmiga killarna i detta band onekligen experter på att tillfredsställa en publik med sin grymt ösiga musik  och ha riktigt kul medan de gör det.

Bäst: Att vissa människor tar risken att bli utslängda för att kunna röja och ha kul till hundra procent.
Sämst: Det var FÖR mycket folk på plats.
Betyg: 8,5/10