• Arrangör
  • Festival

accessrock_volbeat_bravalla_tottie_09

29/6-2013

Volbeat måste ju vara det perfekta bandet att ha på en sådan här blandad festival. Alla, oavsett musiksmak, har hört talas om Volbeat och de flesta gillar det dessutom. När jag står och väntar utanför fotodiket ser jag att de redan tio minuter innan spelningen ska börja har fått stänga av ingången till den inre cirkeln för att det är för mycket folk. Jag noterar även muren av människor som står där och väntar på att kanske få komma in. Själv har jag inga förväntningar alls. Det är inget favoritband direkt. Volbeat spelar givetvis på största scenen, Blue Stage.

Trots publikens redan enorma jubel får frontmannen Michael Poulsen dem att jubla ännu mer. Det råder ingen tvekan om bandets popularitet här. Gitarristen Rob Caggiano (ex-Anthrax) springer runt hela scenen och poserar medan han spelar och är farligt nära scenkanten flera gånger. Michael Poulsen är väldigt söt ikväll och charmar åskådarna med sina glada leenden.

Volbeat låter bra ikväll. Dock gör de samma sak som Green Day gjorde kvällen innan och börjar tjafsa med covers på Queen, Judas Priest, Rammstein och Slayer mellan låtarna. Jag stör mig något oerhört på deras publikfrieri. En annan grej med Volbeat är att många låtar låter likadant enligt mig (som inte är världens största fan). Jag kommer dock på mig själv med att stå och sjunga med i refrängen till Still Counting. Jag skyller på alla energifyllda människor omkring mig som dansar och sjunger med till varenda låt och smittar av sig en aning på undertecknad.

Bäst: Att Volbeat var mycket bättre än vad jag trodde de skulle vara.
Sämst: Att tillägna en circle pit till Jeff Hanneman har jag ingenting emot men lägg ner med alla covers.
Betyg: 7/10

Skribent och fotograf: Tottie
Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.

Setlist:
Hallelujah Goat
A New Day
Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Pearl Hart
Heaven Nor Hell
Ring Of Fire / Sad Man’s Tounge
Lola Montez
Fallen
16 Dollars
Maybellene I Hofteholder
Mary Ann’s Place
Dead But Rising
The Garden’s Tale
The Hangman’s Body Count
Still Counting
Doc Holliday
Cape Of Our Hero
The Mirror And The Ripper
Pool Of Booze, Booze, Booza