• Festival

withintemptation_accessrock_getawayrockfestival_tottie_03

10/8-2012

Within Temptation är ett gammalt favoritband som jag slutade lyssna på för ungefär tio år sedan. Dock blir detta första gången jag skådar bandet live. Jag har ingen aning om hur det kommer låta och framför allt om sångerskan Sharon den Adels röst kan hålla samma kvalité live som den gör på skiva.

Spelningen inleds med den smått obehagliga, men riktigt snygga kortfilmen Mother Maiden och jag förbereder mig mentalt för en show utan dess like. Shot In The Dark från The Unforgiving (2011) är kvällens första låt. Det låter grymt bra och jag fascineras över hur näst intill perfekt Sharon den Adels röst låter live. Det massiva folkhav som står framför scenen denna lördagkväll är fantastiskt hängivet och engagerat.

Sharon den Adels ögon lyser av glädje och hon äger scenen totalt. Hon överglänser de andra bandmedlemmarna så mycket att man knappt ser dem. Stand My Ground och min absoluta favoritlåt Ice Queen ger mig gåshud för att det är så mäktigt och duktigt framfört. Publikens allsång är ett välkommet inslag som lyfter Ice Queen till höjder jag inte trodde var möjliga.

Memories är en annan låt jag suktat efter att höra live och den kommer precis lagom innan jag måste traska vidare till The Kristet Utseende som snart börjar på Red Stage. Konstigt nog är sången fortfarande klockren. Jag förstår inte hur hon lyckas.

Att säga att det är en show utan dess like kanske är att ta i, men Within Temptation gör en vansinnigt bra spelning. Musiken som strömmar ut från Green Stage är tight och tung och den otroligt vackra sången passar verkligen som handen i handsken till detta.  Jag är riktigt imponerad över hur bra detta låter live. Det kan eventuellt vara så att jag måste återuppta lyssnandet på detta band så här tio år senare.

Betyg: 8/10

Skribent och fotograf: Tottie

Bilderna från spelningen hittar ni HÄR.