• Arrangör

 

Wolfmother6/5 – 2016
Arrangör: Live Nation / Gröna Lund

Gröna Lunds program av det hårdare slaget inleds av australiensiska Wolfmother. Förutsättningarna är rätt då solen värmer den svenska huvudstaden och många dessutom har långledigt.

Trots detta känns bandet, som image-mässigt mer påminner om ett hippiekollektiv än ett rockband, förvånansvärt ljumna. Det är som att bandet försöker hitta energin, men inte har någonting att ta ifrån. Detta är särskilt tydligt på frontmannen Andrew Stockdale, som förvisso står en fläckfri sånginsats men som mattas av avsevärt under kvällens gång. Basisten Ian Peres är bandets stora behållning på scen, men han kan inte ensam rädda bandet.

Den 70-talsdoftande musiken och de snygga riffen hettar ibland till. Gypsy Caravan och White Unicorn tillhör kvällens höjdpunkter, men när bandet bjuder på en sirapsseg version av Woman och en totalt obegriplig Apple Tree så vet man att bandet inte har sin bästa dag på jobbet. Det märks även på stora dela av publiken som verkar tycka att det är intressantare att köa till något av de olika barområdena istället för att se bandet.

Betyg: 5 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby