Hyllningskörer och strålande recensioner efter nya albumet Infruset har fått Mando Diao att bestämma sig för att göra en specialturné – en Sverigeturné där de framför musiken från albumet med svenska texter av Gustaf Fröding. Turnén startar i Norrköping 1 februari och bandet gör även stopp i Karlstad, Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala, Falun och Gävle.

Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 16 november kl 12.00.

Mando Diao, ett av Sveriges största och mest framgångsrika rockband, har på tio år släppt sex studioalbum som sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar. Genom åren har Borlängebandet spelat i över 30 länder, uppträtt vid mer än tusen tillfällen och på YouTube har deras videor runt 15 miljoner visningar.

Infruset är namnet på bandets senaste album, en skiva där man lämnat skramliga och sextiotalsdoftande garagegitarrer bakom sig och dessutom för första gången sjunger på svenska. En skiva inspelad på endast fem dagar med tonsatta texter av Gustaf Fröding. Ett album som redan sålt Platina och som bland annat både Aftonbladet och Metro ger högsta betyg. Tidningen Gaffa skriver: Infruset är ett album som tar alla risker och det är snuddande nära ett mästerverk.

Missa inte tillfället att uppleva en av landets främsta musikexporter som nu tar sig an den svenska lyrikkonsten och bjuder på en konsertkväll som sent kommer att glömmas.

Datum

1.2 – Norrköping, Louis De Geerhallen
2.2 – Karlstad, Nöjesfabriken
3.2 – Göteborg, Konserthuset
6.2 – Malmö, Kulturbolaget
7.2 – Stockholm, Göta Lejon
8.2 – Uppsala, Svandammshallarna
9.2 – Falun, Magasinet
16.2 – Gävle, Konserthuset

Biljetter

LiveNation och Ticnet samt ticnet-ombud.