• Arrangör
  • Festival

Mastodon_AccessRock_Dave_STHLMFields-4

Vädret. Vädret.

På skiva så är Mastodon något Dave njuter till fullo utav, ”The Hunter” (2011) har snurrats och Spotify:ats en hel del gånger. En hel del.

När man kliver in i ett fotodike, medveten om att man har de tre första låtarna på sig för att fånga en bild som man är nöjd med så är det oftast så att man inte riktigt fokuserar på musiken om ärligheten ska fram, så att öppnande ”Black Tongue” orsakar sång bakom Dave’s kamera får anses vara en bra sak.

Utan att orda så är Brann Dailor en utav världens bästa trummisar och det är knappast så att Hinds eller Kelliher är direkt sämre bakom sina valda stränginstrument men jag känner fort att den enda som har roligt på scen är den fantastiske Troy Sanders (bas och sång). Att hantera två instrument och samtidigt underhålla en stor del utav STHLM Fields-publiken är en bedrift, att han tappar texten och slår ut med händerna och mimar ”I don’t know” till den delen av folksamlingen som står och sjunger varje ord längst fram gör mig lite extra lycklig.

Mastodon är inte allt för roliga live, jag vill så gärna tycka det men ett regnigt Stockholm och allvarliga skägg står i vägen.

Foto: © dave@accessrock.se