• Arrangör

Metallica2015

Ja, du läste rätt. Metallica kommer tillbaka till Göteborg sommaren 2015 för en exklusiv konsert på Ullevi i Göteborg lördagen den 22 augusti!

Biljetterna släpps på tisdag den 2 december kl 09.00.

Det står nu klart att fyra år efter den slutsålda och hyllade succékonserten på Ullevi 2011 återvänder ett av världshistoriens största rockband till Göteborg och till platsen där de fyra år tidigare bjöd Göteborgarna på en storslagen och otroligt mäktig konsertupplevelse.

Konserten sommaren 2011 (som de gjorde som en del av Big 4-paketet med Slayer, Megadeth och Anthrax) sändes live i SVT. Under Metallicas del av sändningen satt hela 733.000 personer bänkade och tittade.

Det är uppenbart att Sverige älskar Metallica, precis som det är uppenbart att kärleken är besvarad. Vi är enormt taggade och glada över att få hälsa James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo tillbaka till Ullevi för en explosiv konsertkväll vi sent kommer glömma.

Vi ses i Göteborg lördagen den 22 augusti!

Om Metallica:
Bandet bildades 1981 av trummisen Lars Ulrich och gitarristen och sångaren James Hetfield. Sedan dess har de blivit ett av de mest inflytelserika och mest framgångsrika rockbanden i historien genom att sälja över 110 miljoner album och spelat inför miljontals fans världen över. De har fått otaliga Platinum-utmärkelser, bl.a. för albumet ”Metallica” från 1991 (ofta kallat ”The Black Album”) som bara i USA sålde 16 miljoner exemplar. Deras senaste album ”Death Magnetic” fick en Platinum-utmärkelse bara sex veckor efter det att det släpptes och gick in på Billboard-listans förstaplats i oktober 2008. Det albumet tog försäljningslistornas första plats i hela 32 länder. Förutom en mängd utmärkelser och priser blev de 2009 invalda i Rock and Roll Hall of Fame.

Förra året släppte Metallica den storslagna 3D-filmen ”Metallica Through The Never”. Med den senaste 3D-tekniken filmar 24 kameror bandets åtta konserter i Sports Arena i Mexico City 2012. Filmen var den första film någonsin som släppts exklusivt på IMAX på samtliga biosalonger i hela Nordamerika.

I måndags släpptes också en nyutgåva av deras banbrytande film ”METALLICA: Some Kind of Monster” på Blu-Ray med anledning av filmens 10-årsjubileum.

Datum

22.8 – Göteborg, Ullevi

Biljetter

Biljetterna släpps tisdagen den 2 december kl 09.00.

Biljetterna kostar 450-795 kr + serviceavgift och säljs via Livenation.se,Ticnet.se / 077-170 70 70, Got Event Biljett 031-81 10 20, samt direktköp hos Ticnet-ombud.