• Arrangör

motorhead_1769243

Hårdrockslegenderna Motörhead kör över Linköping i decembermörkret. Den 12/12 kliver de på scenen i Cloetta Center för några timmars svettig fest. Biljetterna släpps onsdagen den 21 augusti kl 9.00.

Med inställda spelningar och vilda spekulationer rörande Lemmy’s hälsa känns det extra kul att hälsa Lemmy och hans Motörhead välkomna till Linköping i december. Mannen som har haft en sjukdag/inställd show på tretton år och är starkare än tio oxar hälsar ”We’ll be back and ready to kick everybody’s ass”. Nog sagt.

Motörhead’s plats i rockens historia är cementerad sedan länge. Redan på det proggiga sjuttiotalet gjorde Lemmy och Co. upp med samtiden och levererade högoktanig hårdrock som fick hjärtat att både speeda och hoppa över slag för att hinna med i tempot. Detta står sig än idag.

Under hela Motörhead’s karriär har de regerat både på skiva och live. Få band har kunnat kännas så vitala när man stoltserar med en karriär som sträcker sig över fem årtionden. Med tjugo album under bältet och oräkneliga vändor runt världen har Motörhead skapat ett kultfölje som ständigt vuxit sig större och större. Detta är på alla sätt inget konstigt om man skrivit svettiga själrensare som Ace of Spades, Hellraiser och Iron Fist.

Att Motörhead är Sverigevänner är lika solklart som deras framtoning är beckmörk. När december slukar oss med både mörker och kyla så känns det betryggande att veta att vi åtminstone får en kväll av respit när Motörhead kliver på scenen i Cloetta Center i Linköping. Den 12/12 smäller det och biljetterna går att köpa från och med onsdag den 21 augusti kl 9.00.

Special guest är metalrävarna i Saxon och allra först ut på scen är Skew Siskin.

Datum

12.12 – Cloetta Center, Linköping

Biljetter

Biljetterna kostar 495 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.